werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Manou

Hero_redesign_Manou_v1

Van jobstudent tot store manager: Manou greep haar kans bij Lidl

 

“Bij Lidl krijg je alle kansen om door te groeien”, zegt Manou van den Bos (23). Op haar 18 begon ze als jobstudent winkelbediende bij de supermarktketen, vijf jaar later is ze doorgegroeid tot store manager. “Motivatie en ambitie zijn belangrijker dan ervaring. Je komt bovendien terecht in een zeer fijne en dynamische omgeving.”

Een fijne werksfeer, werkzekerheid, afwisselend werk: Manou begint zonder aarzelen de voordelen van werken bij Lidl op te sommen. Sinds enkele maanden is ze store manager bij Lidl. En zeggen dat ze vijf jaar geleden begon als jobstudent en eigenlijk afstudeerde als sociaal werker. “Eerlijk? Ik had het zelf ook niet verwacht toen ik begon met studeren. Maar vanaf de eerste dag voelde ik me thuis bij Lidl.”

Opleiding op alle niveaus

Manou werkte twee jaar als jobstudent bij Lidl. Na haar studies besloot ze er te solliciteren. “Omdat ze mijn inzet niet vergeten waren, kreeg ik meteen de kans om als assistant store manager te beginnen. Een opportuniteit die ik met beide handen greep.” Dat bewijst volgens Manou dat je als werknemer bij Lidl alle kansen krijgt en dat motivatie en ambitie belangrijker zijn dan ervaring of leeftijd.

“Op alle niveaus zijn opleidingen voorzien”, vervolgt ze. “Stap voor stap krijg je meer verantwoordelijkheid als je aangeeft klaar te zijn voor een volgende stap.” Begin dit jaar kreeg ze uiteindelijk de vraag om store manager te worden. “Veel vroeger dan ik had verwacht”, lacht Manou.

Manou - Bloemkool

 

Opening nieuwe winkel in Balen

“Voor de opening van onze nieuwe winkel in Balen zijn we nog op zoek naar collega’s om ons winkelteam te versterken. Als winkelbediende moet je vooral een teamplayer zijn, maar evengoed veelzijdig en uiteraard klantvriendelijk”, zegt Manou. “Geen twee dagen zijn er gelijk. Je werkt op verschillende afdelingen, wat de job heel afwisselend maakt. Het werk heeft ook een fysiek aspect. Samen met de fijne werksfeer zorgt het ervoor dat de tijd voorbij vliegt.”

Als winkelbediende leer je het winkelproces stap voor stap kennen. “Eenmaal je in de winkel aan de slag gaat, kun je met je vragen bij een buddy terecht. Kortom, wie wil werken bij een werkgever waar je alle kansen krijgt, moet zeker z’n kans wagen bij Lidl.”

© Jobat

Winkelbediende of assistant store manager worden?

We zijn de tel kwijt: Lidl blijft maar nieuwe winkels openen. Maar we weten wel heel zeker dat we op zoek zijn naar nieuwe winkelmedewerkers. Bekijk de vacatures uit jouw regio.

Ontdek onze jobaanbiedingen