werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Onze visie op duurzaamheid

Hero_duurzaamheid_redesign_v2

 

Als duurzame retailer heeft Lidl een positieve impact op haar medewerkers, klanten en maatschappij. We willen qua duurzaamheid tot de topretailers behoren. Daarom nemen we onze volle verantwoordelijkheid voor de negatieve gevolgen die we als onderneming hebben: van de klimaatimpact van onze gebouwen tot de arbeidsomstandigheden bij onze Aziatische textielleveranciers. Daarnaast willen we ook onze positieve impact vergroten, met als uiteindelijk doel een positieve balans te kunnen voorleggen. 

Ons beleid

Food
Pijler 1

Assortiment

Het assortiment is voor Lidl een belangrijk middel om de eigen impact op het milieu en de maatschappij aanzienlijk te reduceren en tegelijkertijd alle klanten te helpen om duurzamer te shoppen. De keuzes die wij maken bij het samenstellen van ons assortiment hebben namelijk een rechtstreekse invloed op de keuzes van onze klanten.
Cheer
Pijler 2

Medewerkers

Zonder geëngageerde en gelukkige medewerkers kan Lidl niet duurzaam groeien. Zij vormen het hart van onze onderneming en dragen dagelijks bij tot onze succesformule. Onze medewerkers verdienen dus heel wat waardering. Daarom blijven we in hen investeren, elke dag opnieuw.
CSR
Pijler 3

Milieu

De bescherming van ons milieu en het klimaat is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Ook bij Lidl beseffen we dat en nemen we onze verantwoordelijkheid om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verminderen. De basis van onze strategie daarbij is dat we een win-winsituatie willen creëren voor zowel het milieu, onze klanten als Lidl zelf.
Shopping Cart
Pijler 4

Maatschappij

Met winkels verspreid over heel België staat Lidl pal in het midden van de samenleving. We nemen dan ook graag onze verantwoordelijkheid op door een steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor de maatschappij. Als buitengewone buur willen we overal verrassen waar we een winkel hebben.
Екипна работа
Pijler 5

Business partners

Een goede en duurzame relatie met onze business partners opbouwen, is voor ons van essentieel belang. Wij zijn ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van al onze business partners en bij uitbreiding de hele toeleveringsketen en handelen daar ook naar. Dag in, dag uit, elk dag meer en meer.

Onze doelstellingen

Lidl brengt haar doelstellingen rond duurzaamheid dag in dag uit in de praktijk. Een voorbeeld? We streven ernaar om jaar na jaar 10% meer duurzaam gecertificeerde producten te verkopen, zoals biologische of Fairtrade producten.