werkenbijlidl.be

Voor iedereen die telt
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Kenny

Kenny_redesign_v1

Kenny (27) groeit door van winkelbediende tot store manager bij Lidl: “Wie gemotiveerd is, krijgt hier alle kansen”

 

Op ambitie staat geen leeftijd, dat bewijst Kenny. Op zijn 25ste groeide hij al door tot assistant store manager bij Lidl. Als rechterhand van de store manager maakte hij mee het verschil op de werkvloer. Sinds kort is Kenny zélf aan de slag als store manager. Op persoonlijk vlak maakte hij een heuse ontwikkeling door. “Als je bij Lidl iets wil bereiken, krijg je daar als werknemer alle kansen toe”, vertelt Kenny.

Kenny was amper 20 toen hij zijn carrière begon bij Lidl. Met een diploma handel op zak, ging hij aan de slag bij de supermarktketen als winkelbediende “Samen met collega’s zorg je als winkelbediende voor volle winkelrekken en een propere winkel”, vertelt hij. “Ook een vlotte en vriendelijke bediening aan de kassa hoort bij de job.” Na drie jaar kon Kenny overstappen in de rol van hoofdkassier in een andere winkel. Een grote uitdaging die hij met plezier aanging. Maar daar stopte het niet. Nog eens twee jaar later kreeg hij als 25-jarige medewerker de kans om aan de slag te gaan als assistant store manager.

Meer dan administratieve functie

Kenny herinnert zich de promotie nog goed. “Het was altijd mijn ambitie om door te groeien, dus uiteraard was ik blij. Bij Lidl vervult een assistant store manager veel meer dan een administratieve functie. Een bureaujob is het allerminst. Je zorgt mee voor het commerciële beleid, plaatst bestellingen en stuurt een volledig team aan. Als assistant store manager ben je het aanspreekpunt voor de collega’s. Je draait echt mee in de winkel en maakt zo het verschil op de werkvloer. Feedback geven en het personeel motiveren is daarbij een belangrijk aspect. Je zorgt er eigenlijk voor dat de winkel er goed uitziet én vlot draait. Denk daarbij ook aan de juiste affichage en het opvolgen van de voorraad. Een heel uitdagende en gevarieerde job dus”, aldus Kenny. “In die functie is het vooral belangrijk om communicatief te zijn en leiderschap te tonen. En je moet natuurlijk ook commercieel inzicht hebben. Als assistant store manager ben je de rechterhand van de store manager.”

Sinds twee weken is Kenny aan een volgende stap begonnen in zijn carrière bij Lidl. Als store manager van de nieuwe winkel in het Winkelcomplex Malinas in Mechelen staat hij voor een grote uitdaging. “Leeftijd speelt bij Lidl geen rol”, zegt hij. “Wie zich bewijst en iets wil bereiken, krijgt daar alle kansen toe. Op elk niveau zijn opleidingen voorzien om door te groeien. Op een paar dagen tijd doe je heel wat extra kennis op in het opleidingscentrum. Daarnaast krijg je de nodige begeleiding in het werkveld.”

Goesting om bij het Lidl-team te komen?

Goesting om deel uit te maken van #TeamLidl? Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje tussen onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog.

Bekijk onze jobs
Image Richtext 2 - Kenny

Evolutie op persoonlijk vlak

Dat laatste ondervond Kenny de voorbije zeven jaar zelf. Bij iedere nieuwe stap – als winkelbediende hoofdkassier, assistant store manager en store manager – kreeg hij de nodige begeleiding en opleiding. “Persoonlijk vind ik het een extra troef dat ik ben begonnen als winkelbediende en stap voor stap alles heb geleerd. Het is belangrijk te weten wat er leeft op de werkvloer”, vertelt Kenny, die ook op persoonlijk vlak een heuse ontwikkeling doormaakte. “Toen ik net begon, was ik vrij introvert. Gaandeweg kreeg ik meer vertrouwen en maakte ik een grote evolutie door. Als je de leiding krijgt over een team, moet je beslissingen durven nemen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik op persoonlijk vlak mee ben gegroeid.”

Kansen voor gemotiveerd personeel

Zijn traject zorgt ervoor dat Kenny zich op professioneel vlak bij Lidl helemaal op zijn plaats voelt. “Naast de goede verloning en extralegale voordelen, denkt het bedrijf ook aan kleine extraatjes zoals een cadeautje voor Sinterklaas of met de eindejaarsfeesten. Wie aan de slag gaat bij Lidl, krijgt altijd een uitgebreide opleiding en voor mensen met talent en motivatie zijn er heel wat doorgroeimogelijkheden”, besluit Kenny.

 

© Jobat