werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Koen

Hero_redesign_Koen_v1

Werken aan de kust is… altijd een beetje vakantie!


Zijn het niet de toeristen, dan zijn het wel de vele jobstudenten die voor een gezellige ambiance in onze kustwinkels zorgen. Als je nu solliciteert, kan ook jij het ervaren!

Vakantie voor de scholen betekent drukte voor de winkels aan de kust. Van de ene op de andere dag schiet de verkoop de hoogte in en zijn er extra medewerkers nodig om continu nieuwe producten in de rekken te leggen. “Pieken en dalen zijn typisch voor de kust”, vertelt Store Manager Koen, al 15 jaar vaste waarde bij Lidl Middelkerke. “Gelukkig weten we na al die tijd goed hoe we ons daarop moeten voorbereiden. Zo starten we in het voorjaar al met de zoektocht naar extra medewerkers voor het zomerseizoen. Op die piekmomenten breidt het team uit van 30 naar bijna 50 medewerkers. Daar zitten heel wat jobstudenten tussen, maar ook andere flexwerkers zijn welkom.”

Koen_Middelkerke

Werken op het ritme van de toeristen

Het wisselende ritme brengt volgens Koen een aangename uitdaging voor de medewerkers met zich mee. “In de supermarkten in het binnenland werk je altijd volgende dezelfde routine, hier passen we ons aan het toeristisch seizoen aan. De werkverdeling ziet er daardoor altijd een beetje anders uit. In de zomermaanden, maar bijvoorbeeld ook in de weekends en in de korte vakanties, steken we op de versafdeling een stevige tand bij, omdat er dan van bij openingstijd veel vraag naar groeten, fruit en vlees is. We organiseren ons zo dat de rekken de hele dag door worden aangevuld.”

Plezier tussen de jobstudenten

Ook al ligt het werktempo in die periodes hoog, onder de collega’s in de winkel gaat het er over het algemeen gemoedelijk aan toe. “En daar heeft de aanwezigheid van de jobstudenten zeker iets mee te maken”, zegt Koen. “Zij brengen leven in de brouwerij en zorgen voor een gezellige, zomerse ambiance, die ook voor de vaste collega’s aanstekelijk werkt. Ik kijk er dan ook elk jaar weer naar uit om die jonge collega’s in de winkel te verwelkomen. Ze lachen veel en trekken iedereen in hun enthousiasme mee. Het gebeurt regelmatig dat ze na de werkuren nog eens afspreken om samen iets te doen. Tegen het einde van het zomerseizoen is het een hechte groep geworden. We stimuleren dat bij Lidl door na de uren bijvoorbeeld eens barbecue of drink te organiseren.”

Het verhaal van Koen

Voor wie graag de handen uit de mouwen steekt

Wanneer Store Manager Koen met sollicitanten spreekt, dan let hij vooral op hun attitude. Hebben ze goesting om te werken? Willen ze bijleren? Zijn ze enthousiast? “Voor mij zijn die criteria doorslaggevender dan het juiste diploma kunnen voorleggen of over bepaalde vakkennis beschikken. Het werk zelf kunnen we van nul aanleren. Daarvoor hebben we uitstekende opleiders in de winkel.”