werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Karima

Hero_Karima_redesign_v1

"Een vrouw in een leidinggevende functie is het gewoon twee bedrijven te runnen: op het werk en in haar gezin”

 

Een groot filiaal als de Lidl-winkel in Molenbeek leiden, dat is de uitdaging die Karima El Hammouti aanging. Ze werkt nu iets meer dan 21 jaar bij #TeamLidl. Twee jaar geleden werd ze Store Manager in Molenbeek. Karima vertelt ons hoe ze de sterke vrouw geworden is die ze vandaag is.

Karima: “Mijn traject en mijn levensloop – zowel privé als professioneel – werden bepaald op het ritme van Lidl. Aangezien ik op zeer jonge leeftijd gestart ben bij Lidl, vallen mijn volledige volwassen leven en de hoogtepunten in mijn privéleven samen met mijn loopbaan. De voorbije 21 jaar ben ik getrouwd, heb ik m’n gezin uitgebouwd, kreeg ik drie kinderen…”

Karima - Foto 1

Had je al van in het begin de ambitie een winkel te leiden?

“Helemaal niet. Ik was tien jaar lang winkelbediende. In de tussentijd kreeg ik wel de vraag om door te groeien, maar ik voelde me niet per se klaar om de volgende stap te zetten. Je hebt een privéleven, kinderen, enzovoort. En ik wou mijn werkgever niet moeten ontgoochelen omwille van de privéverplichtingen die ik buiten de winkel had. Ik wou de gulden middenweg vinden tussen mijn privéleven en mijn werk. Maar goed, de kinderen worden groot en op een bepaald moment zeg je tegen jezelf: ‘ok, nu kan ik me wel helemaal geven, nu kan ik tijd vrijmaken, nu kan ik me 100% engageren voor mijn werk en die volgende stap nemen’. Een werk waar ik trouwens heel erg van houd.”

Lidl zet hoog in op begeleiding en opleiding van medewerkers. Vandaag ben jij het die anderen begeleidt en opleidt.

“Klopt. Wat men destijds met mij gedaan heeft, doe ik vandaag met de nieuwe werknemers. We leiden onze werknemers echt goed op, een kans die ik destijds zelf ook gekregen heb. Ik ben helemaal onderaan de ladder begonnen en kijk, nu ben ik Store Manager. Zo’n parcours is enkel mogelijk dankzij uitgebreide ondersteuning en opvolging. Ze willen absoluut dat we polyvalent zijn, dat we van alles leren en onder de knie krijgen. Je groeit, je krijgt meer zelfvertrouwen en zo voel je je na verloop van tijd in staat om een grote winkel met bijna 40 medewerkers te runnen.”

Image Richtext Karima 2

Hoe beleef jij die leidinggevende rol?

“Voor mij is de rol van een Store Manager de winkel draaiende houden, een luisterend oor bieden aan de collega’s, hen opleiden… Een manager is als een steunpilaar en ik heb het gevoel dat ik dat ben voor mijn medewerkers. Zonder mijn team sta ik nergens. Het is echt dankzij hen dat ik erin slaag de winkel draaiende te houden en de klanten tevreden te stellen.”

En hoe ervaar jij het feit van én vrouw én leidinggevende te zijn?

“Ik denk dat een vrouw bepaalde situaties beter begrijpt. ;) Als we de mogelijkheid hebben om onze medewerkers te helpen met bepaalde gezinssituaties, gaan we dat misschien iets makkelijker doen dan een man. Maar een leidinggevende vrouw is het dan ook gewoon twee bedrijven te runnen: op het werk en in haar gezin (lacht).”