werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

“Het werk is best zwaar, en niet alleen figuurlijk.”

Hero YT 2

Praktische knowhow.

“Ik heb een jaar bij ons familiebedrijf in Belgisch fruit gewerkt en had toen nauw contact met supermarkten. Ik was gefascineerd door wat er aan de andere kant gebeurde: het assortiment, de prijszetting, de onderhandelingen, … Ik ontdekte ook dat ik totaal niet wist hoe ik sommige situaties moest aanpakken. Vijf jaar studeren had me wel allerlei theoretische inzichten opgeleverd, maar praktische knowhow? Nul. ‘Vandaag hebben we geen tijd, maar we leren je dat later wel’, zeiden mijn ex-collega’s dan. Maar da’s niet de manier waarop ik mijn professionele leven wilde starten. Ik wil begeleiding, ik wil op mijn fouten gewezen worden, ik wil daaruit leren. Daarom ben ik het Young Talent Program bij Lidl begonnen.”

Groeien op eigen tempo.

“Het internationale karakter van Lidl en de doorgroeimogelijkheden gaven voor mij de doorslag. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met de commercieel manager van Limburg kwam ik te weten dat hij ook ooit als Young Talent is begonnen. Straf hé!? Het levende bewijs dus dat die groeikansen er écht zijn, als je je honderd procent smijt en mooie resultaten neerzet.”

... ook als persoon.

“Het werk is best zwaar, en niet alleen figuurlijk. Af en toe eens met dozen slepen, dat vind ik niet erg. De eerste weken is het echt fysiek werk. In plaats van te denken ‘Heb ik hiervoor zo lang gestudeerd?’, focus ik liever op wat ik er allemaal mee bijleer. Want door alle stappen in de winkel te doorlopen, pik ik veel op over hoe het eraan toegaat op de werkvloer, hoe collega’s naar het bedrijf kijken, wat er beter kan … Kennis die ik later als manager goed zal kunnen gebruiken! Ik krijg meer en meer verantwoordelijkheid, waardoor ik supersnel groei. Dat collega’s mij steeds vaker om raad vragen, is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben. Leidinggeven was compleet nieuw voor mij, maar ook daarin word ik beter. Ik leer om mijn houding aan te passen aan de situatie en de collega voor me. Zo groei ik hier niet alleen in skills, maar ook als persoon.” 

Lanceer je carrière bij Lidl als Young Talent!

Pas afgestudeerd met tonnen ambitie? Daar lachen wij niet mee. Want bij Lidl nemen we je ambities wel serieus!

Ontdek onze straffe vacatures hier

Benieuwd naar de verhalen van andere collega's?

Arwen