werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Kristel

Hero Kristel

Nooit eentonig.

In een vorig leven werkte ik in de horeca, maar ik merkte dat ik nood had aan meer regelmaat. Lidl was op dat moment nog een nieuwe speler in de supermarktwereld. Ik ging op sollicitatiegesprek en een paar uur later werd ik al gebeld met de vraag of ik kon terugkeren, want mijn contract lag klaar.

Ik ben gestart als assistant store manager, met het idee om ooit een boekhoudkundige functie te doen op het hoofdkantoor. Ik had drie jaar avondonderwijs in boekhouden achter de rug, dus dat leek me een logische stap. Maar ik vond het zo leuk in de verkoop dat ik er nooit ben weggegaan. Intussen heb ik al verschillende jobs gedaan in verschillende filialen. Ik hou niet van routine. Op dat vlak is Lidl een fantastisch bedrijf, waar je zelf kunt aangeven of je wil blijven of toe bent aan een nieuwe uitdaging.

 

Image rich Kristel

Zelfs na 20 jaar werk ik hier nog graag.

Die afwisseling maakt dat ik hier zelfs na twintig jaar nog heel graag werk. Een winkel organiseren, daar komt zo veel bij kijken. Het is nooit eentonig. Sollicitanten die van een andere supermarkt komen, vertellen me vaak dat ze maar één taak uitvoeren: alleen kassa, alleen bakkerij, alleen slagerij … Ze zoeken meer variatie en sociaal contact, en dat vinden ze bij Lidl.

Empathie als sleutelwoord.

Hoewel ik nog altijd een workaholic ben, maak ik bewust tijd vrij voor lange wandelingen om mijn hoofd leeg te maken. Mijn record is vijftig kilometer, maar ooit wil ik de Dodentocht uitlopen. Ik vind het zó belangrijk om ook voor de mensen in mijn team rekening te houden met hun familieleven, met hun persoonlijke bekommernissen, met alles naast het werk. Empathie is voor mij het sleutelwoord: luisteren naar iemand en begrip tonen.

Toen mijn dochter een maand op de afdeling intensieve zorgen lag, heb ik zelf ook die empathie en menselijkheid mogen ervaren. In de winkel werd alles geregeld zodat ik bij mijn kind kon zijn en even niet aan het werk moest denken. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dus dat gaf mij veel rust. Ik hoefde niet in te zitten met mijn collega’s, met de winkel of met de klanten, maar kon me volledig focussen op mijn gezin.

Hou je net zoals Kristel niet van routine?

Lidl biedt jou alle kansen. Kom elke dag met goesting werken en ga met een voldaan gevoel naar huis!

Bekijk onze vacatures