werkenbijlidl.be

Voor iedereen die telt
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Sophie

Hero_kantoor_redesign_v1

Bij Lidl werk je vanaf de eerste steen mee aan de toekomst: “Er zijn héél veel mogelijkheden op ons hoofdkantoor”

 

Lidl is op zoek naar nieuw talent voor de versterking van verschillende afdelingen op het hoofdkantoor. Of het nu bij finance, logistiek of HR is, in de vastgoedafdeling of bij IT: alles samen werken bijna 11.000 collega’s in België en Luxemburg mee aan de supermarkt van de toekomst. “We zijn een bedrijf in volle groei en zoeken heel wat nieuwe, gemotiveerde collega’s. Mensen die tonen dat ze vooruit willen”, zegt recruiter Sophie. Want bij Lidl geloven ze dat teamwork leidt tot geslaagde projecten.

Een aangename winkelplek voor tienduizenden klanten in meer dan 300 winkels: dat is elke dag opnieuw de ambitie van Lidl. Om die plek te creëren, zijn gemotiveerde medewerkers essentieel. Niet alleen tussen de rekken in de winkels, maar ook daarbuiten. “Veel mensen weten niet dat we bij Lidl een brede waaier aan afdelingen hebben”, vertelt Sophie, recruiter op het hoofdkantoor in Merelbeke.

Van logistiek en marketing tot de klantendienst, aankoop, IT, HR, finance & administratie – met onderafdelingen als controlling en recht & compliance – en zelfs een eigen vastgoed- en bouwafdeling: alles gebeurt bij Lidl in eigen huis. “Dat maakt werken bij Lidl net zo boeiend. Door overkoepelende projecten kom je met verschillende afdelingen in contact. Alles moet op elkaar afgestemd zijn: van de locatie van een winkel tot de inrichting en zelfs de marketingcampagnes.”

Image Sophie, HR Recruiter

Multidisciplinaire projecten

Het kassasysteem in de winkels is volgens Sophie een goed voorbeeld van hoe al die verschillende afdelingen achter de schermen samenwerken. “Voor de klanten lijkt het vanzelfsprekend dat alles vlot en foutloos verloopt. Maar zo’n systeem moet natuurlijk kunnen rekenen op een sterke IT-dienst.” Die werkt op zijn beurt nauw samen met de vastgoedafdeling, zodat overal de nodige IT-infrastructuur is voorzien.

Lidl kiest er trouwens bewust voor zijn winkels zelf te bouwen. Dit jaar alleen openden in België 16 nieuwe Lidl-winkels de deuren. Een bedrijf als Lidl moet creatief omspringen met de beschikbare ruimte en rekening houden met de bouwrichtlijnen van de overheid. De vastgoedafdeling en bouwafdeling kijken daarom steeds vaker richting gemengde, duurzame projecten. Denk aan een nieuwe winkel met appartementen erboven en zonnepanelen op het dak. Variatie en uitdagingen genoeg dus bij Lidl. “Alleen weten simpelweg té weinig mensen dat we zoveel diverse afdelingen hebben”, zegt de recruiter. “Er zijn momenteel dan ook heel wat mogelijkheden om op het hoofdkantoor aan de slag te gaan.”

11.000 collega’s

In België en Luxemburg samen telt Lidl momenteel bijna 11.000 medewerkers. Die zijn actief in de winkels, het hoofdkantoor en vijf regionale distributiecentra. In Herentals bouwt Lidl momenteel een zesde distibutiecentrum. Wie solliciteert bij het bedrijf – er zijn 90.000 sollicitanten per jaar – komt in contact met Sophie of een collega-recruiter.

“Een eerste gesprek is vaak cruciaal”, legt Sophie uit. “Bij Lidl willen we in de eerste plaats gemotiveerde mensen. We geloven heel sterk in de regel dat je als werknemer het meeste leert door de job effectief uit te oefenen. Ervaring of diploma’s spelen daarom een minder belangrijke rol. Motivatie en ambitie, daar draait het om.” Per jaar neemt Lidl zowat 2.000 nieuwe medewerkers in dienst.

Opleiding en andere voordelen

Wie werkt bij Lidl, mag die ambities ook tonen. Doorgroeien binnen het bedrijf is een realistisch doel, met dank aan de vele opleidingen die het bedrijf aanbiedt. Als iemand goed werkt, blijft dat niet onopgemerkt. Zo is de huidige CFO begonnen als management trainee en krijgen werknemers de kans om naar Lidl USA te gaan. “En niet onbelangrijk: wie komt werken bij Lidl, kiest voor een stabiele werkgever. Gelijk welke achtergrond mensen hebben: er is plaats voor iedereen”, zegt Sophie.

“Op kantoor werk je in een moderne omgeving die de productiviteit verhoogt”, aldus Sophie. Zij en haar collega’s op het hoofdkantoor genieten aanvullend van extralegale voordelen. Zo kunnen collega’s aan een voordelig tarief samen sporten bij de lokale fitnessclub, wat meteen de teamsfeer stimuleert. “Het bedrijf voorziet ook vers fruit op de werkvloer. Het zijn die kleine zaken die het verschil maken en zorgen voor een optimale werksfeer.”

 

© Jobat