werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Heba

Heba

“Dankbaarheid van collega’s schenkt me veel werkplezier”

 

Zin om er letterlijk en figuurlijk in te vliegen? Dan is de Vliegende Ploeg een unieke kans. Heba maakt deel uit van deze fijne ploeg en dat doet ze steeds met een brede glimlach. “Elke dag zie ik andere mensen op de werkvloer. Die afwisseling is heel fijn.”

Heba is sinds oktober vorig jaar actief als winkelbediende bij de Vliegende Ploeg van Lidl in West-Vlaanderen. Ze maakte daarvoor ook al geruime tijd deel uit van Team Lidl. “Ik had al tien jaar achter de rug als vaste winkelbediende in de Lidl van Tielt, waarvan de laatste twee jaar als hoofdkassierster”, blikt ze terug. “Ik heb er altijd graag gewerkt maar ik voelde dat het tijd was voor wat verandering in mijn job. Ik wou iets anders zien van Lidl en mezelf verder ontwikkelen. Ik droomde al een tijdje van de Vliegende Ploeg en ik kreeg de mogelijkheid om de overstap te maken. Lidl is een bedrijf dat zijn medewerkers de kans geeft om door te groeien, volgens de eigen ambities.”

Heba

Geen routine

De Vliegende Ploeg van Lidl bestaat uit winkelbedienden en assistant store managers. Zij springen bij in de verschillende winkels binnen hun regio, bijvoorbeeld om verlof of ziekte van de vaste medewerkers op te vangen. Heba heeft alvast nog geen seconde spijt gehad van haar overstap. Haar werkgeluk bij de Vliegende Ploeg uit zich op verschillende vlakken, vertelt ze zelf. “Elke dag ‘vlieg’ ik naar een andere winkel, over heel West-Vlaanderen. De ene keer kan dat Wevelgem zijn, de andere dag Knokke. De ene shift doe je de kassa, de volgende sta je aan de groenten en het fruit. Er is geen routine en dat zie ik als een enorm voordeel. Elke dag zie ik andere mensen en is er een andere manier van werken. Ik ga echt altijd met de glimlach aan de slag.”

Flexibiliteit

Lidl biedt zijn medewerkers van de Vliegende Ploeg contracten van 36 uur aan, waarbij ze kunnen kiezen tussen 32 en/of 36 uur. Het uurrooster van medewerkers binnen de Vliegende Ploeg wordt enkele weken vooraf ingepland. De specifieke locaties krijgen ze de vrijdag of zaterdag door voor de week die volgt. Een medewerker binnen de Vliegende Ploeg moet dus over de nodige portie flexibiliteit beschikken. “Ik ben zelf altijd heel flexibel geweest. Dat is voor mij normaal. Als je het leven positief bekijkt, dan houdt die flexibiliteit eigenlijk helemaal niets in. Je mag niet bang zijn voor wat verandering en afwisseling.”

“We werken ook op zaterdag, maar ook dat biedt voordelen. Ik heb twee tieners in huis. Op zaterdag werken zorgt voor een extra vrije dag tijdens de week. Als mama en vrouw kan ik op die dag veel meer doen dan op zaterdag. Voor mij is dat een enorme troef. Zo heb ik wat extra tijd voor mijn gezin én voor mezelf.”

Heba 2

Kilometervergoeding

Een lid van de Vliegende Ploeg is veel onderweg, iets waar Heba in het begin wat schrik voor had. “Want op zich reed ik niet zo graag. Maar ik hou zo van mijn job dat ik niet meer tegen de verplaatsingen opzie. Integendeel zelfs. Als ik bijvoorbeeld van Knokke terug naar huis rij in Tielt, dan is dat mijn moment van ontspanning. Eenmaal thuis ben ik helemaal relaxed. (lacht) In de auto krijg je tijd om tot rust te komen en te ademen. Ik gebruik mijn eigen wagen, maar Lidl betaalt daarvoor een mooie kilometervergoeding. Zo hou je een mooi bedrag over op het eind van de maand. En er zijn nog voordelen. We hebben een flexibiliteitspremie en Lidl betaalt ook een deel van ons gsm-abonnement. Werken bij Lidl biedt een garantie op een vaste baan binnen een groeiend bedrijf.”

Werken in de Vliegende Ploeg?

We zijn de tel kwijt: Lidl blijft maar nieuwe winkels openen. Maar we weten wel heel zeker dat we op zoek zijn naar winkelbedienden en assistant store managers voor de Vliegende Ploeg. Bekijk hier de vacatures in jouw regio!

Ontdek onze jobaanbiedingen