werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Mathieu

Hero_Mathieu_redesign_v3

Mathieu werkte zich op van orderpicker tot teamleader

Hij begon als orderpicker in het distributiecentrum in Marche-en-Famenne, vier jaar later is ex-militair Mathieu (27) doorgegroeid tot teamleader Expeditie. Het bewijst dat ambitieuze werknemers bij Lidl alle kansen krijgen. “Stap voor stap kon ik me inwerken in de nieuwe job. En ik leer nog elke dag bij – met de glimlach”, zegt Mathieu.

De carrièreswitch van Mathieu is op z’n zachts uitgedrukt opvallend te noemen. De twintiger uit de buurt van Marche-en-Famenne werkte aanvankelijk in het leger, hield van zijn job, maar vond het in 2017 toch tijd voor iets anders. En zo kwam hij bij Lidl terecht. Mathieu kon aan de slag als orderpicker in het Centre Logistique des Ardennes (CLA) in Marche-en-Famenne. CLA is één van de vijf distributiecentra van Lidl in ons land. Het bedrijf maakt er gebruik van de modernste apparatuur.

Mathieu

Mathieu, teamleader expeditie

Je komt hier werken met de glimlach in een toffe, moderne omgeving!

Orderpicker

Als orderpicker zette Mathieu bestellingen klaar die vanuit het logistiek centrum naar de winkels vertrekken. Zo leerde hij werken met voice picking. “Via een headset laat de computer aan de orderpicker weten op welke locatie in het magazijn hij producten moeten nemen”, vertelt Mathieu, “en welke hoeveelheid er nodig is.” Als orderpicker zet je de paletten vervolgens klaar voor de chauffeurs, die de artikelen naar de winkel brengen. Het op orde houden van het distributiecentrum is één van je belangrijkste taken.

In de functie draag je als orderpicker een belangrijk steentje bij tot het uitbouwen en succesvol maken van Lidl en zijn distributiecentra én sta je mee in voor de bevoorrading van de winkels. Een uitdagende job dus, waarin Mathieu zich duidelijk liet opmerken. “Na een jaar kreeg ik de kans om dispatcher te worden bij de dienst Expeditie”, legt hij uit. “In vergelijking met mijn werk als orderpicker was dat meer een aansturende job. Je moet niet alleen de uitgaande stromen controleren, maar ook de inkomende.”

Teamleader

De werkijver en motivatie van Mathieu bleven in het oog springen. De voorbije drie jaar werkte hij zich op tot een betrouwbare dispatcher die het harde werk niet schuwt. Dankzij zijn gedrevenheid en ambitie, bleek Mathieu klaar voor een volgende stap: teamleader Expeditie. Een kans die hij – na een succesvol doorlopen assessment – met beide handen greep. “Toen onze vorige teamleader vertrok, stelde ik me kandidaat. En met succes”, glimlacht Mathieu. “Ik kreeg de kans om me stap voor stap in te werken en zo te groeien in de job. Als aanspreekpunt van het team draag ik nu een grotere verantwoordelijkheid.” Een eindpunt hoeft dat voor de ambitieuze twintiger evenwel niet te zijn. “Ik doe mijn job enorm graag en wil blijven evolueren. Als je enthousiast en vastberaden bent, krijg je daar bij Lidl alle kansen toe. Het voelt alsof ik hier helemaal op mijn plaats zit.”

Werksfeer

Een belangrijk element voor Mathieu is de goede werksfeer in het distributiecentrum. “Je komt hier werken met de glimlach en komt in een toffe, moderne omgeving terecht. Lidl doet er echt alles aan zodat de medewerkers zich goed voelen. Zo is er een kantine met mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en te lunchen en in de zomer eet je buiten op het terras”, vertelt Mathieu enthousiast. “Lidl is van het principe : als je je goed voelt, lever je goed werk en kun je ook echt vooruitgang boeken. In die filosofie kan ik me helemaal vinden.”

Werken in een distributiecentrum?

Momenteel zijn er al 5 distributiecentra verspreid over het hele land. Bekijk gauw de vacatures van het distributiecentrum in jouw regio.

Ontdek onze jobaanbiedingen