werkenbijlidl.be

Werken bij #TeamLidl
Vacatures Login Opslaan

Het verhaal van Pascal

Pascal Tyberghien

“Sfeer onder collega’s in de winkel zit echt goed, zelfs in coronatijden”

 

Nu of nooit moet Pascal Tyberghien gedacht hebben toen hij eind mei – hij was net veertig geworden – de sprong naar de retail maakte. Na een carrière van zestien jaar bij een grote Belgische restaurantketen koos hij ervoor om bij Lidl te starten, maar wel met de ambitie om snel hogerop te klimmen. “Over die carrièreswitch heb ik heel lang getwijfeld,” vertelt hij, “want eigenlijk had ik bij mijn vorige werkgever alles om tevreden en fier te zijn. Ik was doorgegroeid van manager tot district manager, had verschillende restaurants onder mijn hoede en werkte met fijne mensen samen. Tegelijk besefte ik dat er nog maar weinig ruimte was om te groeien. Als ik iets nieuws wou proberen, dan zou ik dat in een andere organisatie moeten doen.”

Retail en horeca: veel gelijkenissen

Zo gezegd, zo gedaan. Op advies van een ex-collega, die eerder al de overstap maakte, klopte hij bij supermarktketen Lidl aan. Daar zou hij na een opleidingstraject van anderhalf jaar eveneens als district manager aan de slag kunnen gaan en een vijftal winkels leiden. Pascal: “Het voorstel van Lidl sprak me inhoudelijk enorm aan, vooral omdat veel uitdagingen in de winkels vergelijkbaar zijn met die in de horeca. Denk aan de sterke focus op klantentevredenheid, de versheid van de producten en het belang van teamwork. Dat het gaat om een groot bedrijf, met goede afspraken rond verloning en veel doorgroeimogelijkheden, overtuigde me helemaal.”

Image Richtext - Pascal

 

Zoals elke nieuwkomer bij Lidl draaide Pascal eerst een tijdje als winkelbediende mee. In de winkel in Sint-Niklaas leerde hij broodjes afbakken en rekken vullen, maar vooral ook de producten, de promo’s en de winkelorganisatie kennen. Daarna groeide hij door tot hoofdkassier en intussen assistent-store manager. “Dat wil zeggen dat ik bij afwezigheid van de store manager de leiding van de winkel neem. Ik verdeel ook de taken onder de collega’s en controleer of de winkel er ordelijk bij ligt.”

Werken met plezier

Na zes maanden is zijn enthousiasme voor zijn nieuwe werkgever nog altijd groot. Vooral de teamsfeer, de collegialiteit én de stijl van leidinggeven bevallen hem. “Ik werk samen met een store manager die er alles aan doet om haar medewerkers beter te maken. Het resultaat is dat iedereen hier met plezier komt werken en dat de sfeer onder de medewerkers echt goed zit, zelfs in coronatijden. Dat is het soort leidinggevende dat ik later zelf ook graag zou willen zijn.”

Proeven van ‘later’ zal Pascal waarschijnlijk binnenkort al kunnen, want Lidl geeft hem de kans om aan de opening en de opstart van de nieuwe winkel in Lokeren mee te werken. “Daar kijk ik geweldig naar uit”, zegt hij. “Ik weet nu al dat dat voor mij een uitstekende leerschool zal zijn, én een goede opstap naar mijn toekomstige rol als district manager. Leuk om zoveel kansen te krijgen!”

 © Artikel Jobat